3 Temmuz 2013 Çarşamba

ZOR UZUN VE GÜZEL BİR GÜN

Havaalanından aracımızı kiraladık. İlk hedefimiz Travnik çekimlerini yapmaktı. Buraya kadar gelmişken Vitez ve Zenitsa'yı da ziyaret ettik. Bu iki şehir de Travnik gibi değil. henüz hüznünü atamamış her iki şehir de.









Travnik bütün acılarına rağmen daha bir toparlanmış görünüyor.






Şehitlikten başlıyoruz yine çalışmamıza. Türbe camileri ziyaret ederek Osmanlı Kalesi'ne çıkıyoruz.





Kaleye yakın bir yerdeki "DOKUZI" su kaynağı benim bildiğim en soğuk su.




İvo Andriç'in doğduğu evdeyiz. Muhteşem bir yer. Oradaki görevli ile geçen mayıs ayında tanışmıştık. Bize gerçekten çok yardımcı oldu. Çekimler muhteşem.


İvo Andriç'in felsefesi, belgeselin müziği hakkında uzun uzun konuştuk.Bize yol gösterecek tavsiyelerde bulundu. Onun söylediği melodi üzerinde biraz çalışacağız.


 Dış çekimlerimizi de tamamlayıp evden ayrıldık.


Sonra şehir içindeki cami ve türbeleri dolaşıp şehirden ayrıldık.



Bu arada  Nihat Abi sekiz on sokak köpeğinin çok fazla tehlikeli olmayan bir saldırısına uğradı.


Sonra bütün yorgunluğumuza rağmen Saraybosna'ya geldik. Latin Köprüsü'nün çekimlerine başladık. Köprü bakımda ama çekimlerimizi yine de fena olmadı. Akşam ve gece çekimleri bitti. Yarın sabah gündüz çekimlerini tamamlayacağız. Gelecek yıl köprü civarındaki saldırının yüzüncü yılı olduğundan hummalı bir faaliyet var.

bu beyefendi İsrailli. Buraya bir sempozyum için gelmiş. Latin Köprüsü'nün sofasındaki çekimleri sürdürürken tanıştık. İsrail Filistin sorunu ve Bosna'nın sorunları başta olmak üzere pek çok dünya sorununa el atıp çözüme bağladık. Ardından bir İtalyan grup da çalışmalarımıza katıldı. Onlarla da dünyanın diğer sorunlarını hallettik.
















Köprünün tam önündeki otelimiz.




YARIN KONJIG, NERETVA ve MOSTAR köprülerini çekeceğiz. Zor bir gün olacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder